Voor Luister en Zendamateurs, Elektronica Hobbyisten, Studie en Radio Contesten.

 

 
line decor
line decor
 
 


 
 

 
 
Nieuwspagina

Ook dit jaar (2017) doen wij weer mee aan de landelijke open dagen voor de radio zendamateur. Dit jaar zal dit evenement plaats vinden op het Koopmansplein in het centrum van Assen. Vanuit de VERON en de RCA zullen er amateurs aanwezig zijn die onze mooie hobby promoten. U bent van harte welkom, maar meedoen als promoteam is natuurlijk veel leuker. U kunt zich aanmelden bij het bestuur van de VERON of RCA.

Vanaf Maart 2017 beschikt de RCA over een hydraulische zendmast uit het Duitse leger van maximaal 45 meter hoog. Deze word ingezet op velddagen, radiomarkten enz enz. Ook kan deze mast gehuurd worden voor allerhande radio activiteiten. Vanzelfsprekend word er voor illegale praktijken geen toestemming gegeven. Inlichtingen bij het bestuur.

Op zaterdag 2 juli 2016 organiseerd de RCA ism VERON a67 een open dag genaamd: "Opendeur Bij de Radio Amateur"

Wil je hier aan meewerken of wat tentoonstellen dan kun je contact met ons opnemen of...... gezellig even langskomen aan de Vaart zz 71 te Assen.

Wij staan ook op de Groninger Radio Amateur Treffen (GRORAT) op Zaterdag 20-02-2016 in de Flowerdome te Eelde.

Op 12-12-2015 en 13-12-2015 organiseerd de RCA een midwinter QSO party achter op het terrein van de Radio Club Assen. We komen uit op een aantal banden en hopen op een leuke opkomst. Onder het genot van een hapje en een drankje kunnen we het jaar afsluiten en bedenken wat we gaan doen in het nieuwe jaar.

Komt allen.

Diverse nieuwe paginas gemaakt over antennes.

Datum cursus N en F bekend. Zie de de daarvoor beschikbare pagina's.

Jawel het moest er eigenlijk wel van komen maar het is nu dan toch gebeurt. Na lang wikken en wegen hebben we een nieuw logo in de welbekende vorm van een wieber. Dus het oude logo is niet meer van toepassing en is derhalve verdwenen.

Op 10 oktober 2015 staan we met een info stand op de radiomarkt in Eelde.

De roepletters PI4DR zijn vanaf 22-08-2015 te gebruiken door de leden van RCA (alleen clubhuis)

Vanaf vandaag 13-08-2015 is de bankrekening van RCA geopend voor lidmaatschapsgelden en donateurs. Kijk op de Contact pagina voor verdere informatie.

Per 27-7-2015 is ook het RCA forum en de Contest pagina geactiveerd. Mochten er problemen mee zijn dan hoor ik dat graag zodat we de problemen kunnen oplossen.

HIEP HIEP HOERA

Op Vrijdag 10-07-2015 Is in Groningen de vereniging "Radio Club Assen" opgericht. Om half 2 waren we uitgenodigd om de akte te ondertekenen en het duurste bakje koffie en een glas water te nuttigen. Zoals het een goed mens betaamd waren we ruim op tijd en konden we in de wachtruimte plaatsnemen.

Om 13.15 werden we ontboden door de notaris/advokaat die voor ons de laatste puntjes op de i had gezet en konden we eindelijk tot de ceremonie over gaan. Na het oplezen van de statuten met de verplichtingen onzerzijds kon er getekend worden.

Vanaf 13.45 is dus "Radio Club Assen" een feit.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 
  


 

 

 

Op dinsdag 24 november heeft de RCA een 8 tal antennes gekregen van de "Stichting Contest Groep Assen".

Het gaat hier om 4 maal 11 element K5GW 2 mtr longboom en 4 maal 36 element K1FO 70 cm longboom antennes.

Het was een behoorlijke klus om de antennes vanuit Veenhuizen en Norg naar het verenigingsgebouw te krijgen omdat de K1FO voor 70 cm een boomlengte hebben van 8 meter. Besloten is om de antennes in het midden door te snijden met een pijpensnijder om transport zeker te stellen. De K5GW van 6 mtr konden met een behoorlijke oversteek wel vervoerd worden op de 3,5 mtr tandemasser die ons ter beschikking stond. Politie trotserend zijn we over stille landweggetjes van Norg naar Assen gereden met een enorm gevaarte op de tandemasser, maar na enige tijd toch veilig en wel aangekomen bij het verenigings gebouw alwaar we de antennes ook in ons clublokaal wilden hebben. Door de klap/kantel ramen zo ver mogelijk te openen zijn de antennes zonder kleerscheuren in ons lokaal opgeslagen en wachten rustig af om schoon gemaakt te worden.

De antennes zullen uiteindelijk gebruikt gaan worden voor de VHF UHF contesten.

Grote dank gaat uit naar Eene de Weerd (PA3CEG) en Stichting Contest Groep Assen (PI9A en Radio Onderdelen Markt Assen ) voor de schenking.